Cu ocazia acestei zile de sarbatoare Floriile am facut un tort pentru o floricica de 2 anisori .Blatul este cu cacao ,crema ganache de ciocolata si mouse de capsuni.
BATUL
6 oua,6 linguri de apa,12 linguri de zahar,6 linguri de faina si 2 de cacao,coaja de la o lamaie ,1 praf de copt si o esnta de rom
Se bat spuma albusurile,se adauga zaharul.Se amesteca separat galbenusurile se adauga apa si aromele,Se adauga compazitia de galbenusuri la cea de albusuri se adauga faina cernuta si amestecata cu cacaoa si cu praful de copt.se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cam 30 min.
mouse de capsuni
500 ml frisca, 50 g zahar, 80 ml lapte, 2 oua, 2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte, vanilie 200 gr capsuni
Se bate frisca si se pune la frigider. Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte. Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc. Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.Capsunile se mixeaza
Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa) pana se dizolva gelatina. Ambele compozitii se lasa putin la racit. Se scoate frisca de la frigider ,se amesteca cu capsunile si crema racita.
ganache de ciocolata
Se insiropeza blatul cu un sirop facut din 100 gr de zahar si 400 ml apa + arome si se adauga prima oara crema de ciocolata blat mousul de capsuni blat se imbraca cu o crema de unt si se orneaza cu pasta de zahar.