torturi si prajituri la comanda tel-0773836890

duminică, 13 aprilie 2014

TORT PENTRU IRIS



Cu ocazia acestei zile de sarbatoare Floriile am facut un tort pentru o floricica de 2 anisori .Blatul este cu cacao ,crema ganache de ciocolata si mouse de capsuni.

BATUL
6 oua,6 linguri de apa,12 linguri de zahar,6 linguri de faina si 2 de cacao,coaja de la o lamaie ,1 praf de copt si o esnta de rom

Se bat spuma albusurile,se adauga zaharul.Se amesteca separat galbenusurile se adauga apa si aromele,Se adauga compazitia de galbenusuri la cea de albusuri se adauga faina cernuta si amestecata cu cacaoa si cu praful de copt.se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cam 30 min.

mouse de capsuni

500 ml frisca, 50 g zahar, 80 ml lapte, 2 oua, 2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte, vanilie  200 gr capsuni



Se bate frisca si se pune la frigider. Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte. Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc. Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.Capsunile se mixeaza
Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa) pana se dizolva gelatina. Ambele compozitii se lasa putin la racit. Se scoate frisca de la frigider  ,se amesteca cu capsunile si crema racita.

ganache  de ciocolata

200gr ciocolata rupta in bucatele si 300 gr frisca se pune putin la microunde pana se topeste ciocolata-dar sa nu fiarba frisca   se amesteca bine .Dupa ce s a racit se mixeaza pana se intareste si se mai pune esenta de rom
Se insiropeza blatul  cu un sirop facut din 100 gr de zahar si 400 ml apa + arome  si se adauga prima oara crema de ciocolata blat  mousul  de capsuni blat se imbraca  cu o crema  de unt si  se orneaza cu pasta de zahar.