duminică, 23 martie 2014
Tort de post pentru mama mea
Este prima mea postare pe blog si primul tort facut in acest mod-adica de Post.Sunt f mandra de el si asa m am hotarat sa il postez .Este cu blat de cacao ,migdale si scortisoara iar crema este din marshmallow frisca si fructe de padure
Blat
300 g faina de grau
30 g cacao neagra
110 g zahar brun
375 ml apa minerala carbogazoasa
80 ml ulei de palmier
1 lgt scortisoara pudra
2 lgt praf de copt
3 lgt esenta de vanilie
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine
Sirop:
200 ml apa,200 ml vin alb,5 linguri zahar,esenta rom,2-3 felii de lamaie.
Punem apa, vinul, zaharul, esenta si feliile de lamaie pe foc si lasam pana scade aproape de jumatate.
Ingrediente crema:
- 250 gr marshmallows
- 500 gr afine
- 300 ml frisca
Marshmallows-urile le topim pe baie de aburi,
separat mixam frisca pana devine tare, afinele le “spargem” putin in robotul de bucatarie cu cutite sau cu o furculita. Cand marshmallows-urile s-au topit, adaugam afinele,
apoi incorporam treptat si usor frisca batuta. Punem inelul in jurul blatului, turnam crema, nivelam si dam la congelator cel putin 1 ora.
Dupa acest timp scoatem de la rece si decoram dupa preferinte
.Si acum sa va servesc cu o felie .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un tort perfect pentru mama,arata delicios
RăspundețiȘtergere