Preferatele mele combinatii mac si branza
Aluatul se prepara astfel:
-400 gr untura
o cana zahar farin
400 gr faina
2 oua
2 linguri zeama de lamaie
un varf de cutit de sare
100 gr iaurt
Untura se freaca cu iaurt zaharul si cu ouale pana zaharul se topeste. Acum se adauga zeama de lamaie, sarea si faina pana devine un aluat omogen. Compozitia se pune intr-un castron si se acopera cu un prosop. Se lasa cam 30 de minute la rece. Cu aceasta compozitie poti prepara cele mai gustoase fursecuri, cornulete, tarte sau prajituri.
Umplutura de mac: 200 gr de mac ,150 gr zaharsi 150 gr lapte si putin gris se pun pe foc pana se topeste zaharul-se lasa sa se raceascasi se adauga 1 ou
Umplutura de branza:300 gr de branza se amesteca cu 150 gr zahar 3 oua si putin gris,se pun arome.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu