A venit si randul meu .Pentru ca am implinit 45 de ani mi am facut cadou acest tort . Are 3 blaturi si o crema ciocolata cu nuci si o crema straccialella .Iata si reteta.
BLATUL 1
Ingrediente
1 + 1/2 cani faina alba
1 +1/3 cani zahar
1/2 cana cacao
5 gr praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita rasa sare
2 oua
1 cana cafea
1 cana iaurt
1/3 cana ulei 1
seminte de vanilie
Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie.
Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie, amestecand bine pana obtinem un aluat lichid.
Turnam compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor, sa se coaca blatul, cam 45 min.
BLATUL 2
140g zahar
100g nuca macinata
60g pesmet
1 lingurita praf de copt
Pentru blat, se mixeaza ouale (aduse la temperatura camerei) si zaharul, la viteza mare, timp de 5 min.
Nuca se amesteca separat, impreuna cu pesmetul si praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul cu oua, folosind un tel
.Amestecul se transfera in tava unsa si tapetata sau acoperita cu hartie de copt, se niveleaza, apoi se bate de cateva ori de blatul de lucru (se ridica cativa cm, apoi se lasa sa cada pe blat).
Blatul se coace 25-30 minute, la foc mediu, apoi se lasa la racit complet.
BLATUL 3
6 oua (galbenusurile separate de albusuri)
8 linguri rase zahar tos
4 linguri apa
1 plic praf de copt
8 linguri pline faina
2 linguri pline cacao
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.
Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati din cand in cand cele 4 linguri de apa. Cerneti praful de copt impreuna cu faina si cacaua si mixati pana la omogenizare. Adaugati compozitiei albusurile putin cate putin cu lingura, cu miscari ample de jos in sus.
Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati la racit, scoateti din forma, indepartand hartia de copt
Si acum cremele
CREMA STRACCIATELLA
300ml frisca lichida
250g mascarpone
150g zahar fin
150g ciocolata neagra
Se bate frisca lichida pana se intareste.
Se amesteca mascarpone cu zaharul se adauga frisca
Ciocolata se marunteste si se adauga la crema.
CREMA CIOCOLATA
- 200 gr. unt sau margarina la temperatura camerei
- 2 linguri cu zahar pudra
- 3 oua
- 3 linguri cu zahar
- 150 gr visine din visinata
- 50 grame stafide inmuiate in esenta de rom
- 150 gr miez de nuca macinat
- 100 grame ciocolata razuita
- 50 gr cacao,
- 150 gr frisca batuta
Se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaua, separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani.
Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata...amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.
Si finalul...