Tortul este ptr un fan michael jackson are 5 kg si este cu crema de mascarpone cu zmeura si fructe de padure iar blatul este cu iaurt si cacao.
blatul
250 gr faina (1 3/4 cani faina)
80 gr cacao ( 3/4 cana cacao)
400 gr zahar (2 cani zahar)
5 oua mari
1 lingurita praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
125 ml ulei (1/2 cana ulei)
250 ml lapte batut sau iaurt (1 cana)
Preincalzim cuptorul la 160ºC.
Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le amestecam cu un tel sau cu o lingura ca sa se amestece bine. Daca avem robot de bucatarie, le putem pune direct in vasul acestuia si mixam cateva secunde.
Ingredientele lichide (inclusiv ouale)le punem in alt vas si le turnam peste cele uscate apoi mixam bine pana la incorporare.
Tapetam 2 tavi de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie in fiecare.
Introducem in cuptor si coacem aprox. 35 – 40 min, pana trec testul scobitorii.
Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit cca 15 min. apoi le punem pe un gratar sa se raceasca in totalitate.
Este obligatoriu sa coacem 2 blaturi, nu unul, deoarece este foarte greu de taiat! Daca nu aveti 2 forme de tort, atunci le veti coace separat!
600 gr fructe de padure
250 gr mascarpone
2 plicuri zahar vanilat ruf
300 ml frisca lichida
esenta de vanilie
10 linguri de zahar
2 linguri zahar pudra vanilat
1/2 plic gelatina
1 lingurita de coniac
Fructele se scot de la congelator cu vreo 5-6 ore inainte, se pun intr-o strecuratoare si se stropesc cu doua linguri de coniac. Bolul pentru frisca trebuie sa fie rece, smantana o batem cateva minute apoi adaugam si zaharul treptat mixand pana se intareste. Mascarpone se freaca cu zaharul vanilat, 2 lingurite esenta vanilie si 1 lingurita coniac.se adauga gelatina hidratata .se amesteca crema cu frisca si se asambleasa tortul.
Se pune blat insiropat crema se presara fructe iar blat crema etc.
Mentionez ca pasta de zahar am facut o dupa reteta doamnei