torturi si prajituri la comanda tel-0773836890

vineri, 25 aprilie 2014

OUALE MELE DE PASTI


Prajitura Valurile Dunarii


Am preluat acesta reteta  de la BUCATARESELE VESELE   pe care le urmaresc cu multa placere si care ma invata multe retete buneeee .

blatul
250 g margarina
250 g zahar
7 oua
200 g faina
1 praf de copt
2 linguri de cacao
350- 400 g visine fara samburi

Cu mixerul la viteza mare spumam margarina cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Omogenizam totul cu mixerul si cantitatea rezultata se imparte in doua .,prima jumatate o lasam  simpla,iar in cealalta jumatate de aluat  punem 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am punem hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava  prima data blatul alb si peste turnam blatul maro  niveland cu grija acest strat peste cel alb. Deasupra asezam visinele care le lasam inainte la scurs .

Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Ingrediente ptr crema :
250 g margarina Rama cub(sau unt)
2 plicuri budinci de nuca de cocos (vanilie)
500 ml lapte
10 linguri zahar
1 esenta vanilie(sau 1 plic zahar vanilat)

Ptr. ornat :
200 g ciocolata neagra de menaj
40 g unt
2-3 linguri lapte

Crema :  Cele 2 plicuri de budinca se amestecam cu 10 linguri zahar, adaugam treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase . Se lasa la racit . Margarina se spumeaza cu 2 linguri de zahar pudra se adauga si zaharul vanilat si cand budinca e bine racita se adauga la margarina treptat continuand sa spumam cu mixerul compozitia. Cand crema este omogena o turnam deasupra blatului racit in tava in care am copt-o ( inainte sa turnam crema peste blat indicat ar fi sa indepartam hartia de copt)

Glazura :
Cele 200 gr ciocolata de menaj se pun la topit pe baie de aburi impreuna cu 2-3 ;inguri lapte si cand e topita adaugam margarina sau untul.  Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra.
Lasa prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete  si se poate servi.

Eu am decorat si cu oua din bomboane- avand in vedere ca a fost Pastele-dar nu va sfatuiesc pentru ca era mai buna fara ele .