torturi si prajituri la comanda tel-0773836890

duminică, 9 noiembrie 2014

TORT ,,HIPO LA BAITA,,


TORTUL ARE 3 KG   SI ESTE  CU BLAT DE CIOCOLATA   MOUSE DE IAURT  CU  ZMEURA SI CREMA DE CIOCOLATA CU BUCATI DE CIOCOLATA




Blatul
8 oua
10 linguri zahar
8 linguri de faina
4 linguri de ulei
2 linguri cacao
1 praf  de copt
arome

Crema de iaurt cu zmeura
400 g iaurt
100 gr zahar pudra
200 gr frisca
esenta vanilie
1 plic gelatina 10 gr
200 gr zmeura congelata

Crema de ciocolata
3 galbenusuri
150 gr zahar
200 gr unt sau margarina
30 gr cacao
200 gr frisca
esenta rom
100 gr ciocolata

preparare blat
se separa albusurile se bat bine spuma si se adauga 5 ling zahar cate o ling  zahar  pe rand si se bate in continuare ,galbenusurile se bat si ele cu celelalte 5 ling zahar pana se albesc se adauga uleiul cate putin .
se pun galbenusurile peste albusuri si se adauga praful de copt amestecat cu faina si cacaua.Cu o spatula se amesteca bine compozitia de jos in sus si se pune intr o tava tapetata cu hartie de copt de 28

preparare crema de iaurt
se hidrateaza gelatina 10 min cu putina apa dupa care se incalzeste putin pana se dizolva si se amesteca cu putin iaurt se pune peste iaurtul amestecat in prealabil cu zahar si se adauga frisca batuta bine.se omogenizeaza . se poate folosi asa simpla sau se adauga fructe dupa prefarinta -ori bucati ori mixate  eu le am pus bucati

preparare crema cioco
se amesteca bine cele 3 galb cu zahar se pun pe bain marie pana se topeste zaharul si se amesteca incontinu
se lasa sa se raceasca
separat untul la temp camerei se bate spuma cu cacaua  si aromele-se amesteca cu crema de galbenusuri ci se adauga frisca batuta  si ciocolata tocata marunt







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu