torturi si prajituri la comanda tel-0773836890

duminică, 23 martie 2014

placinta cu dovleac






1 pachet de foietaj
500 gr dovleac
200 gr zahar
50 gr faina
coaja de portocala
putina scortisoara

Se da pe razatoarea cu gauri mari cam 500 gr dovleac se pune cam 200 gr zahar si o cescuta de gris,se pun pe foc si se calesc pana dispare apa lasata de dovlaec.se lasa sa se raceasca si se adauga coaja de portocala si scortisoara -facultativ .Dupa ce  se dezgheata aluatul se intinde  intr o tava pe hartie de copt se inteapa din loc in loc si se coace la jumatate .Se pune umplutura  peste foaia coapta  ,se niveleaza se pune a doua foaie se preseaza putin si se inteapa din loc in loc  ca sa respire umplutura. Se coace cam 20 min .Se pudreaza  calda -se taie rece si.. se mananca cu pofta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu