torturi si prajituri la comanda tel-0773836890

duminică, 23 martie 2014

Tort ,,elegant,,

blatul este  ca o   rulada cu ciocolata iar crema  din frisca  cu alune caramelizate si biscuiti  amaretti


 blat

6 oua ,6 ling zahar, 4 ling faina ,2 ling cacao, arome
 se  face  o foaie de rulada se intinde in tava tapetata cu hartie de copt ,se coace si se ruleaza calda invelita intr un prosop ud.dupa ce s a racit se cune urmatoarea crema
500 ml lapte
6 linguri zahar
500 ml frisca lichida
2 pliccuri gelatina

Caramelizam zaharul cu atentie sa nu il lasam mai mult decat trebuie ca altfel devine amar.  Adaugam cu grija laptele peste caramelul fierbinte si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul.
Batem frisca pana sta bat.
Cand se raceste laptele cu caramel adaugam peste frisca.
Omogenizam si adaugam gelatina preparata conform indicatilor de pe plic.Un sfert din crema o amestecam cu 2-3 linguri de pralina.---NUCA SI ALUNE CARAMELIZATE se mai adauga biscuiti amaretti (facultativ)
Se taie foia in fasii se pune crema si se ruleaza se ridica in picioare si se continua cu urmatoarele foi .Se orneaza dupa preferinte




Un comentariu: