blatul este ca o rulada cu ciocolata iar crema din frisca cu alune caramelizate si biscuiti amaretti
blat
6 oua ,6 ling zahar, 4 ling faina ,2 ling cacao, arome
se face o foaie de rulada se intinde in tava tapetata cu hartie de copt ,se coace si se ruleaza calda invelita intr un prosop ud.dupa ce s a racit se cune urmatoarea crema
500 ml lapte
6 linguri zahar
500 ml frisca lichida
2 pliccuri gelatina
Caramelizam zaharul cu atentie sa nu il lasam mai mult decat trebuie ca altfel devine amar. Adaugam cu grija laptele peste caramelul fierbinte si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul.
Batem frisca pana sta bat.
Cand se raceste laptele cu caramel adaugam peste frisca.
Omogenizam si adaugam gelatina preparata conform indicatilor de pe plic.Un sfert din crema o amestecam cu 2-3 linguri de pralina.---NUCA SI ALUNE CARAMELIZATE se mai adauga biscuiti amaretti (facultativ)
Se taie foia in fasii se pune crema si se ruleaza se ridica in picioare si se continua cu urmatoarele foi .Se orneaza dupa preferinte
cool
RăspundețiȘtergere